Om oss

S* Kisos Misos

uppfödning av Helig Birma

Vilka är vi? Jag heter Elin, är gift med Pierre och vi har två söner, Theodore och Mike. Vi bor i Kristianstad med våra fyrbenta familjemedlemmar,katterna,  Blenda, Isolde och Ceacar och hunden Max.

 

Jag är uppväxt med djur, vi hade fågel, katt, hund, fiskar, grodor och sköldpaddor. Intresset för djur har alltid funnits och det har bara växt mer och mer. När jag var 20 år började jag jobba i djuraffär, där fick jag utlopp för min kärlek till djur. Nu är mitt liv fyllt med härliga pälsklingar som förgyller mig och min familjs liv och vi hoppas få dela den kärleken med andra.

Jag och Pierre träffades via hundtricket! Vi hade båda varsin rottweiler, jag hade Märta och Pierre, Max. Efter otaliga promenader tillsammans växte kärlek fram och på köpet fick Pierre dela sin kärlek med mina katter.

Från att ha haft förutfattade meningar om katter så lärde han känna mina och tycker själv att det är bedårande, trevliga och sociala djur.


Mitt intresse för Birma katter började 2005, då jag besökte Rosie och Lasse, som just då hade en kull med 3 kattungar.

Mitt hjärta smälte för de 2 bröderna Snowflake och Mr Darcy.

De hade allt jag någonsin velat ha av en katt, lång vit silkeslen päls, blå ögon och ett härligt stabilt temperament.


Kärleken växte och jag ville själv börja föda upp denna underbara ras så jag utökade min familj med Saga från S* Riising Beautys.

Saga blev stam-mamma till min uppfödning, med sin första kull 2009. Tack Siv Moström för din hjälp och alla råd.


Namnet Kisos Misos kommer från att jag kallade på mina katter med just de orden, det gör det personligt och lite gulligt :)

Är medlem i kattklubben SVISS.

Är diplomerad kattuppfödare sedan 26 april 2012

Kisos Misos - uppfödning av helig birma